Україна

Столична влада намагається закупити вакцини від коронавірусу напряму у виробників

У Києва є всі юридичні передумови для закупівлі вакцини від коронавірусу напряму у виробника, і столиця продовжує працювати над цим, передає 1NEWS з посиланням на передає 1NEWS з посиланням на пресслужбу мерії.

На цьому наголосила заступниця голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

Чиновниця зазначила, що хоча столиця й займає перше місце серед регіонів України за темпами щеплення, що відбувається у рамках державної кампанії з імунізації населення, наявної вакцини критично мало, аби щепити більшу частину мешканців столиці.

«Наразі місто продовжує переговори з кількома виробниками вакцин в умовах величезного дефіциту препаратів для щеплення у світі. Проте на сьогодні виробники першочергово забезпечують вакциною країни, які раніше законтрактували їх поставку на рівні держав. Віталій Кличко для ведення переговорів використовує усі можливі особисті зв’язки», – зазначила Старостенко.

Також заступниця голови КМДА нагадала, що Київрада стала першою міською радою в Україні, яка передбачила можливість закупівлі вакцини у Міській цільовій програмі «Здоров’я киян на 2020-2022 роки» 11 лютого, виділивши 140 млн грн на вакцинацію від коронавірусу у столиці.

«У міста є всі юридичні передумови для закупівлі вакцини від коронавірусу напряму у виробника, і столиця продовжує працювати над цим», – зауважила Старостенко.

 

 

 

Back to top button