Україна

Столична мерія розриває договори ще з чотирма перевізниками

Київ розриває договори ще з чотирма перевізниками на 11 міських маршрутах. Про це повідомив заступник голови Київської міської держадміністрації Костянтин Усов, передає 1news з посиланням на Главком.

«Під час аудиторської перевірки конкурсних документів на перевезення пасажирів Києва було виявлено чергові фальсифікації, які призвели до надання необґрунтованої переваги перевізникам на низці маршрутів», – зазначив Усов.

Він уточнив, що ідеться про такі маршрути:

№№ 224, 234, 539 та 559 – перевізник ТОВ «Союз-Авто»;
№ 231 – перевізник ПП «Базальт»;
№№ 421, 581, 155 та 516 – перевізник ТОВ «Кийтранс-2005»;
№№ 517 та 402 – перевізник ПП «Універсал-Транс».

«Партію підроблених документів виявив Департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА, договори за 11 маршрутами розриваються в односторонньому порядку. Ми прибираємо з вулиць Києва наступні 76 «іржавих корит», – повідомив заступник голови КМДА.

Він також зазначив, що місто не планує укладати нові договори за цими маршрутами: ні з комунальними, ні з приватними перевізниками.

«Причина в тому, що усі 11 маршрутів на 76 одиниць рухомого складу дублювали наявні комунальні маршрути та крали пасажиропотік у «Київпастрансу». Наприклад, 402 маршрутка дублювала тролейбус №44. Маршрутка №516 забирала пасажирів в автобуса №63. Маршрутка №234 дублювала 29-й тролейбус, а 224-та маршрутка – автобус №88», – пояснив Усов.

Він зазначив, що подальші результати аудиту покажуть, хто був у цьому зацікавлений.

«Моя задача – системно прибирати дублювання в маршрутній мережі й повертати пасажиропотік комунальному транспорту, прибираючи ганебний мотлох із доріг, – наголосив заступник голови КМДА. – На вказаних сьогодні 11 напрямах кількість «випусків» «Київпастрансу» буде пропорційно збільшено».

 

 

 

 

Back to top button