Україна

Столична мерія розробила нові вимоги до перевізників

Київська міська державна адміністрація розробила новий договір “Про організацію перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування”, який уже переданий на підписання перевізникам – переможцям конкурсу на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування, інформує 1NEWS з посиланням на пресслужбу КМДА.

Так, згідно з новим договором, забороняється будь-яке шумове (музика) або візуальне (плакати, компакт-диски, іграшки) забруднення салону перевізників. Граничний температурний режим, який перевізники повинні забезпечити в салоні влітку, має становити не більше 22 градусів, а взимку не менше 15.

Окрім цього, кожен автобус має бути обладнаний мінімум п’ятьма кнопками зупинки на вимогу пасажира, а за кабіною водія має висіти плакат визначеного містом зразка з наступною інформацією: ідентифікатори перевізника; особа водія, зокрема, його фото, дата народження, прізвище, ім’я, по-батькові, номер водійського посвідчення; способи зворотного зв’язку для пасажирів; права та обов’язки водія та пасажирів.

“Водії, згідно з новим договором, мають бути одягнені в типову уніформу, кожен з них повинен пройти курс домедичної допомоги та інструктаж щодо особливостей посадки/висадки пасажирів з інвалідністю”, – додали у пресслужбі КМДА.

Також наголошується, що під загрозою одностороннього розірвання договорів водіям категорично забороняється курити в салоні автобуса.

Окрім цього, у договорі є положення, передбачені законом “Про забезпечення функціонування української мови як державної”. Так, надання послуги водіями та кондукторами має здійснюватися українською мовою.

Уже завтра, 28 липня, реалізація положень нового договору стартуватиме на маршруті №150 (вулиця Милославська – Індустріальний міст).

“Для врегулювання правовідносин із перевізниками, які ведуть свою діяльність на підставі договорів, укладених з Києвом у попередні періоди, місто розробило проєкт додаткової угоди до цих старих договорів. Вона буде запропонована до підписання всім перевізникам, які на даний час обслуговують міські маршрути згідно з діючими договорами”, – підсумували у КМДА.

 

 

 

Back to top button