Україна

Столтенберг назвав п’ять складових допомоги Україні з боку НАТО


Столтенберг назвав п ять складових допомоги Україні з боку НАТО

Члени Альянсу погодять механізми розподілу фінансового навантаження виходячи з розміру ВВП кожної держави, пояснив генсек.

Підтримка України буде “найнагальнішим завданням” саміту Альянсу,  що відбудеться у Вашингтоні. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції, що проходила в Брюсселі в п’ятницю, 5 липня.

“Україна має перемогти, і вона потребує нашої сталої допомоги. Тож я чекаю, що під час саміту наступного тижня глави держав та урядів погодять змістовний пакет для України», – сказав Столтенберг.

Передусім ідеться про програму НАТО з безпекової допомоги й тренування. Зокрема, НАТО візьме на себе координацію та постачання Україні переважної частини міжнародної безпекової допомоги. У Німеччині буде створено окреме командування НАТО для України.

Лідери країн НАТО у Вашингтоні також розглядатимуть довгострокові фінансові зобов’язання.

За його словами, країни-члени НАТО погодять механізми розподілу фінансового навантаження виходячи з розміру ВВП кожної держави, що має забезпечити надання Україні підтримки, достатньої для перемоги.

“Третя складова – це більше негайної військової підтримки для України. Я чекаю, що союзники нададуть більше систем протиповітряного захисту, більше боєприпасів та інших спроможностей. Четверте – укладення більшої кількості двосторонніх безпекових угод з Україною”, – зазначив Столтенберг.

Усі ці зусилля, на переконання керівника Альянсу, дадуть змогу зробити Україну сильнішою, більш взаємосумісною із силами НАТО та краще підготують її до вступу в НАТО, наголосив генеральний секретар Альянсу.

Як відомо, під час саміту НАТО у Вашингтоні наступного тижня Україні запропонують “конкретні шляхи” для прискорення її майбутнього членства в Північноатлантичному альянсі.

Столтенберг назвав термін на вступ України в НАТО

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × two =

Back to top button