Україна

В ОП пояснили наміри Росії щодо Запорізької АЕС


В ОП пояснили наміри Росії щодо Запорізької АЕС

Росії вигідний масштабний теракт на ЗАЕС для фіксації територіального статус-кво на наступні роки, зазначив Михайло Подоляк.

Росія розглядає можливість організації масштабного теракту на Запорізькій АЕС з метою створення безлюдної санітарної зони на півдні України. Про це написав радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter в четвер, 22 червня.

“Росія не здатна втримати Енергодар у середньостроковій перспективі, а тому розглядає масштабний теракт на ЗАЕС для зупинки українського контрнаступу та створення безлюдної санітарної сірої зони, зафіксованої на наступні роки, як частину територіального статус-кво без припинення вогню”, – зазначив він.

Подоляк підкреслив, що до цієї стратегії належать і спроби ударів ракетами Кинджал по дамбі в Кривому Розі.

Він нагадав, що зараз відбуваються додаткові мінування на АЕС, включно з охолоджувальними басейнами.

“Чи наважаться в Кремлі на цей сценарій, сьогодні залежить виключно від реакції глобального світу. Червоні лінії мають бути накреслені, наслідки – анонсовані. Не завтра. Сьогодні”, – резюмував він.

Нагадаємо, сьогодні президент Володимир Зеленський повідомив, що Росія готується вчинити теракт на Запорізькій АЕС, який може призвести до викиду радіації. Буквально через годину Кремль відреагував на слова Зеленського.

Раніше керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов повідомив, що окупанти додатково замінували ставок-охолоджувач на ЗАЕС.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button