Україна

Столична влада перегляне нормативи для машино-місць

У Київській міській раді готують проект звернення до Мінрегіону щодо збільшення нормативів розрахункової кількості машино-місць у столиці, інформує 1NEWS з посиланням на телеканал «Київ».

Кількість автомобілів у містах невпинно зростає. Причому настільки швидко, що затверджені у 2011 році нормативи розрахункової кількості машино-місць при будівництві житлових і нежитлових комплексів уже застаріли, кажуть у Київраді.

Так, на новозбудовану двокімнатну квартиру передбачають 1 машино-місце для постійного зберігання автомобіля у центральній зоні міста, 0,8 машино-місця – у серединній зоні та 0,5 машино-місця – у периферійній зоні міста. А на 100 працівників установи державного чи загальноміського значення передбачається 15-20 машино-місць.

Згадані нормативи вже не відповідають нинішньому рівню автомобілізації та щільності населення. І це в майбутньому призведе до до тотального дефіциту машино-місць та спричинити паркувальний колапс.

«На жаль, однією з перших жертв цього колапсу ризикує стати Київ. І наразі продовжується розробка і прийняття детальних планів територій на основі загальних нормативів по машино-місцях», – зазначив депутат Київради Олег Макаров, ініціатор проекту, в якому пропонуються нові коефіцієнти для розрахунку кількості паркувальних місць у великих містах.

Нагадаємо, столична мерія планує вдвічі збільшити автопарк «Київавтодору».

 

Back to top button