Україна

Стихія в Києві призвела до катастрофічних наслідків

У столиці України - підтоплені декілька держустанов, упали дерева і бігборди, розмиті опорні конструкції шляхопроводу, а також заблоковано рух транспорту

У Києві через негоду трамваї та тролейбуси курсують без дотримання графіку руху.
Про це повідомляє 1NEWS.

“У КП “Київпастранс” повідомили, що станом на 20:30 через погодні умови та скупчення автотранспорту курсують без дотримання графіку руху трамвайні та тролейбусні маршрути на вул. Щусєва, вул. Грекова, вул. Святошинській, вул. Теліги, вул. Індустріальній, просп. Перемоги, вул. Борщагівській, вул. Автозаводській, вул. Кирилівській, в районі ст. м. “Шулявська” та ст. м. “Берестейська”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на Борщагівській лінії швидкісного трамваю рух відновлено, проте без дотримання графіку через скупчення автотранспорту в районі перехрестя вул. Жилянської та вул. Старовокзальної.

Крім того, тимчасово заблоковано рух тролейбусів маршрутів №№ 22, 27, 30, 42 на виїзді з Індустріального провулка на вул. Гетьмана через пошкодження контактної мережі. На місце направлено відповідальні служби.

Наразі два відділення рятувальників КАРС “Київська служба порятунку” працюють на Дорогожичах, де відбулось сильне підтоплення дороги під мостом. Рятувальники відкачують воду. Окрім того, ще одне відділення рятувальників КАРС виїжджало на вул. Оранжерейну та на вул. Довженка, де унаслідок негоди відбулось підтоплення дороги та у воді застрягли автомобілі. Зазначається, що для ліквідації наслідків негоди також залучалися підрозділи ГУ ДСНС України у м. Києві.

За даними ДСНС, у Шевченківському районі на вулиці Ванди Василевської сталося падіння дерева та підтоплення переходів до станцій метро Політехнічний інститут, Шулявська.

При цьому у Солом’янському районі на вулиці Виборзькій сталося падіння дерева, підтоплення будівлі Солом’янського суду та під’їзду будинку по вул. В. Гетьмана, 26б.

Також ДСНС інформує, що впало дерево і на вулиці Дегтярівській в Шевченківському районі, а на проспекті Перемоги на автомобіль впав бігборд та підтоплено автодороги поблизу станції метро Дорогожичі. У Святошинському районі по вул. Боголюбова, 8 сталося підтоплення ветеринарної клініки.

Сильна злива в столиці розмила також опорні конструкції шляхопроводу на перетині вулиць Олени Теліги та Кирилівської. В результаті обрушилася частина опори мосту.

Конструкції разом з грунтом просто змило потоками води. Рух транспорту в районі шляхопроводу перекривали.

Джерело: Укрінформ

Back to top button