Україна

Стеження за Bihus.info: прокуратура відкрила справу


Стеження за Bihus.info: прокуратура відкрила справу

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом порушення недоторканості приватного життя.


Київська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом порушення недоторканності приватного життя за заявою журналістки. Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора в четвер, 18 січня.
 
“До поліції звернулась журналістка інформаційного проєкту із заявою про те, що невстановлені особи незаконно зібрали та поширили конфіденційну інформацію про неї”, – йдеться у повідомленні.

В Офісі генпрокурора нагадали, що напередодні в медіа було поширено відео за участі потерпілої в одному із заміських комплексів Київської області, яке знято прихованою камерою в орендованому номері.

 
Розпочато кримінальне провадження за фактом порушення недоторканості приватного життя. Слідство вживає заходів для встановлення всіх обставин кримінального правопорушення та причетних осіб.
 
Раніше в СБУ повідомили, що розслідують незаконне прослуховування та відеозйомку представників Bihus.Info. 

Напередодні у мережі зʼявилося відео, на якому співробітники Bihus.Info під час новорічного корпоративу нібито вживали наркотики. Засновник проєкту Bihus.Info Денис Бігус зазначив, що на відео – оператори, а журналісти наркотики не вживали. Він запевнив, що проведе жорсткі кадрові зміни.

Водночас Бігус заявив, що за членами команди Bihus.Info стежили близько року, а камери в номерах заміського комплексу, де члени команди святкували корпоратив, встановили представники “поки невстановленої служби”.

На скандал відреагував президент Володимир Зеленський. Глава держави заявив, що будь-який тиск на журналістів неприпустимий.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button