Україна

Степанов розповів, чому більшість українців не довіряють вакцинації

Для того, щоб більше українців вакцинувалися, необхідно проводити більш потужну інформаційну кампанію. Про це в розповів ексміністр охорони здоров’я України Максим Степанов, пише 1NEWS, посилаючись на Главком.

Також Степанов вважає, що для різних вікових та соціальних категорій громадян у цьому питанні слід шукати різний підхід.«Слід було розуміти, що різні категорії населення по-різному потрібно заохочувати. Бо для тих, кому 60 і 70 років стимул виїзду за кордон – слабкий, як і обмеження на відвідини ресторану», – пояснив експосадовець.

Ексміністр нагадав, що задля популяризації вакцинації і він, перебуваючи на посаді міністра, і президент Зеленський, вакцинувалися публічно, у присутності ЗМІ.

Однак, на думку Степанова, комунікаційна кампанія має проходити не місяць чи два, а весь період проведення вакцинації. «І має проходити на всіх рівнях – починаючи від прем’єр-міністра і міністра охорони здоров’я, закінчуючи роз’яснювальною роботою серед людей», – додав він.

Також, на думку ексміністра, потрібно більш широко залучати до інформаційної кампанії медичних працівників.

«У нас усі вирішили: якщо ми маємо доступ до вакцин, то ми можемо спокійно не дотримуватися карантину». Це дуже добре, коли у нас по 150 тис. людей на добу роблять щеплення. Але дуже погано, що найвразливіша категорія – 60+ найменше вакцинується, а саме її потрібно захистити в першу чергу», – підсумував Максим Степанов.

Як повідомлялося раніше, понад половина українців не готові зробити щеплення від коронавірусу.

Раніше Ольга Голубовська розповіла українцям, як себе поводити після вакцинації від коронавірусу. Зокрема, не варто розслаблятися, слід пам’ятати про те, що після щеплення потрібно берегти себе, бо перебуваєш в стані інфекційного процесу.

Back to top button