Україна

Степанов не виключає зупинки громадського транспорту

Уряд може зупинити транспорт, якщо ситуація з пандемією COVID-19 почне “виходити з-під контролю”. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, пише 1NEWS, посилаючись на Українську правду.

“Якщо ситуація буде виходити з-під контролю, то окремим рішенням уряду ми можемо зупинити транспорт. Головне, щоб не було колапсу медичної системи, це основний показник. Зараз дуже важливо дотримуватися карантинних обмежень”.

За словами Степанова, карантинні обмеження в Україні будуть діяти до кінця року.

Крім цього, за словами міністра, зростання захворюваності в Україні триватиме ще два-три тижні. Протягом 2-3 тижнів, за розрахунками МОЗ, може бути 25 тисяч хворих на добу.

Повідомляється, що в кінці березня або початку квітня очікуються поставки вакцин в рамках глобальної програми COVAX. У квітні також очікуються поставки вакцини Covishield (AstraZeneca).

Нагадаємо:

  • На початку березня в Україні почалася третя хвиля пандемії COVID-19.
  • Станом на 22 березня в Україні 7 областей та столиця Київ потрапили до “червоної” карантинної зони за показниками поширення коронавірусу.
  • Лише 26% українців підтримують запровадження повного локдауну.
  • За добу 25 березня в Україні COVID-19 підтвердили 18 132 особам. Госпіталізували 4 826 хворих, померли 326 пацієнти.  Одужали 7 138 осіб.
Back to top button