Україна

Стефанишина заявила, що Україна хоче побачити на Мадридському саміті НАТО перспективу вступу до Альянсу – 1News


Фото з відкритих джерел

За її словами, це будуть якраз ті юридичні “гарантії”, які вимагає Росія

Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина заявила, що Україна хоче побачити на Мадридському саміті НАТО перспективу вступу до Альянсу. За її словами, це будуть якраз ті юридичні “гарантії”, які вимагає Росія. Про це вона заявила на спецмарафоні до Дня єдності.

“Готуючись до мадридського саміту НАТО Україна поставила дуже просту умову країнам блоку. Ми розуміємо, що членом Альянсу в цей день ми не станемо, але стверджуючи стратегію на 10 років, яку бачить для себе НАТО, ми хочемо там бачити перспективу членства”, – сказала Стефанишина.

Вона підкреслила, що затверджені НАТО перспективи і будуть тими юридичними “гарантіями безпеки”, які вимагає Росія. Стефанишина додала, що Україна в питанні вступу до Альянсу не піде ні на які поступки.

1News за темою: Україну можуть запросити на саміт НАТО: Зеленський провів розмову зі Столтенбергом

Раніше повідомлялося, що генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу (НАТО) Єнс Столтенберг заявив, що Російська Федерація створює “нову нормальність” в Європі для подальшого оскарження принципу суверенітету. 


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button