Україна

Стефанчук зустрівся зі спікером Кнесету Ізраїля


Стефанчук зустрівся зі спікером Кнесету Ізраїля

Руслан Стефанчук і Амір Охана обговорили глобальні наслідки російської агресії та цінність підтримки України.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук зустрівся в Ірландії зі спікером ізраїльського Кнесету Аміром Оханою. Про це він повідомив у Facebook в четвер, 28 вересня.

“Дуже відверта та предметна розмова. Передусім говорили про злочини, які щоденно скоює РФ на українській землі, глобальні наслідки російської агресії та цінність підтримки України. Я зазначив, що сьогодні продовжується боротьба за те, яким буде світ у найближчі 100 років. Адже весь світ дивитиметься на переможця”, – заявив Стефанчук.

За його словами, триває “страшний двобій між диктатурою та демократією”.

“Дуже важливо, аби перемогла демократія. І це буде свідченням того, що демократія має силу”, – підкреслив Стефанчук.

Співрозмовники також приділили увагу Формулі миру президента Володимира Зеленського. Стефанчук закликав парламент Ізраїлю долучитися до імплементації цієї ініціативи.

“Наостанок подякував ізраїльській стороні за надання гуманітарної допомоги Україні та наміри продовжити робити це у майбутньому”, – додав він.

Зазначимо, що Руслан Стефанчук відвідує з робочим візитом Ірландію, де бере участь у Європейській конференції голів парламентів.

Нагадаємо, тиждень тому президент Володимир Зеленський під час своєї поїздки в Нью-Йорк зустрівся з перм’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху. Це була перша зустріч обох лідерів із початку повномасштабної війни в Україні.

Нам потрібно навчитися жити у війні, як Ізраїль – Зеленський

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button