Україна

Стефанчук обговорив із президентом Чехії потреби українських військових


Стефанчук обговорив із президентом Чехії потреби українських військових

Спікер Верховної Ради провів перемовини з президентом Чехії. Однією з тем обговорень були потреби захисників України.


Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук обговорив із президентом Чехії Петром Павелом низку стратегічних питань, у тому числі оборонну підтримку української армії. Про це спікер парламенту повідомив у Facebook у вівторок, 25 квітня.
 
“Під час зустрічі передусім подякував за всю ту підтримку, яку Чехія надає Україні. Перше, на чому я закцентував, – на військовій підтримці Україні. Озвучив президентові Чехії оборонні потреби наших ЗСУ”, – зазначив він.
 
Також Стефанчук обговорив із Павелом питання справедливості, яке включає перемогу України на полі бою, притягнення Росії до відповідальності та відшкодування всіх завданих збитків.
 
“Третє – європейська та євроатлантична інтеграція України. Від Петра Павела почув дуже важливі слова, що членство України в ЄС та НАТО не є питанням “чи”. Це питання “коли”, – додав спікер Ради.

Нагадаємо, Чехія, Польща і Словаччина виступили проти переговорів з РФ. Прем’єри трьох країн ЄС виступили за надання Україні гарантій безпеки ще до того, як вона вступить до НАТО. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button