Україна

Ставили на “лічильник”: у Хмельницькому затримали рекетирів


Ставили на лічильник : у Хмельницькому затримали рекетирів

Учасники угруповання погрозами змушували громадян платити їм певну суму, а надалі кожного місяця доплачувати за “спокійне життя”.


У Хмельницькому правоохоронці знешкодили діяльність групи рекетирів, які поставили на “лічильник” місцевих мешканців. Про це повідомила пресслужба Національної поліції України в середу, 24 січня. 

Троє мешканців Хмельницького з кримінальним минулим залякували громадян, змушуючи їх сплачувати вигадані ними борги. А для того, щоби зловмисники дали громадянам спокій, останні мали щомісяця надавати їм так звані “відступні”.
 
23 січня правоохоронці затримали одного з фігурантів під час отримання чергового “боргу”. Затриманому та його двом спільникам повідомили про підозру у вимаганні.

 
За результатами обшуків за місцем мешкання учасників угруповання правоохоронці вилучили мобільні телефони, чорнові записи, понад 640 тисяч гривень, пістолет з ознаками переробки, набої, наркотики.
 
Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала у Черкасах рекетира, який “вибивав” гроші із сімей загиблих воїнів ЗСУ.  У Львівській області викрили банду “перевертнів”, що мобілізувалась до ЗСУ, проте згодом покинула підрозділ та почала займалися рекетом.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button