Україна

Староста спільно з правоохоронцем організували схему для ухилянтів


Староста спільно з правоохоронцем організували схему для ухилянтів

“Послуга” коштувала у середньому 100 тис. грн, проте якщо військовозобов’язаний вже перебував у розшуку за матеріалами ТЦК, то сума зростала майже на 10%.

Старості одного з округів Радивилівської міської ради у Рівненській області та місцевому правоохоронцю повідомили про підозру за організацію заробітку на ухилянтах. Про це інформує пресслужба ДБР у вівторок, 17 вересня.

Згідно зі своїми повноваженнями староста під час видачі повісток натякав, що може допомогти з ухиленням від служби.

Знайомий правоохоронець штучно відкривав на військовозобов’язаного кримінальне провадження, за яким йому могло бути призначене умовне покарання строком на 1-2 роки. На час слідства та на термін відбування покарання “клієнти” уникали мобілізації.

“Послуга” коштувала у середньому  100 тис. грн, проте якщо військовозобов’язаний вже перебував у розшуку за матеріалами ТЦК, то сума зростала майже на 10%.

Працівники ДБР викрили п’ять оборудок, які встигли провести фігуранти. Слідство триває, встановлюються повне коло причетних осіб та всі факти протиправної діяльності.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років.

Обом фігурантам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 1 млн. 200 тис. грн для правоохоронця та 900 тис. грн – для старости.

Нагадаємо, Служба безпеки ліквідувала на Волині нову схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку. Затримали ексзаступницю голови Волинської ОВА.

Раніше заступника керівника Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування (ОТЦК) викрито на хабарі. Також на “схемах” спіймали двох службовців районного ТЦК (РТЦК).

Також ЗМІ повідомили про обшуки у Хустському ТЦК та в місцевого військкома Василя Зубатова. Загалом СБУ проводила майже 30 обшуків у працівників районної лікарні, медико-соціальної експертної комісії та працівників ТЦК.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twelve − 1 =

Back to top button