Україна

Стали відомі подробиці затоплення фрегата Гетьман Сагайдачний

Стали відомі подробиці затоплення фрегата Гетьман Сагайдачний

Фото: Думская

Фрегат Гетьман Сагайдачний частково затоплений

Корабель Гетьман Сагайдачний був у процесі глибокої модернізації. Зібрати його та відновити боєздатність у короткий термін було неможливо.

 

Фрегат ВМС ЗС України Гетьман Сагайдачний був затоплений, щоб ворог не міг ним скористатися. Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков у Facebook у п’ятницю, 4 березня.

 

“Командир флагмана ВМСУ виконав наказ затопити корабель, щоб фрегат Гетьман Сагайдачний, що перебував на ремонті, не дістався ворогові. Важко уявити складніше рішення для мужнього воїна і всієї команди. Але ми побудуємо новий флот. Сучасний, потужний, потужний. Головне зараз – встояти”, – написав міністр.

 

Своєю чергою, начальник служби зв’язків із громадськістю командування ВМС ЗСУ Олег Чалик заявив, що Гетьман Сагайдачний перебував у процесі глибокої модернізації.

 

“Зібрати його та відновити боєздатність у короткі терміни було неможливо. Відповідно, через загрозу захоплення противником було прийнято рішення про його затоплення. Екіпаж корабля продовжує свою службу та виконує завдання із захисту України від Російської Федерації”, – сказав Чалик.

 

На уточнююче питання у прес-службі ВМС також пояснили вищезгадане рішення тим, що ворог міг використати фрегат для диверсій, як, наприклад, перекриття гавані, як це було під час окупації Криму.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button