Україна

Стали відомі найбільш затребувані і високооплачувані фахівці в Україні

Аналітиками кадрового порталу grc.ua оприлюднено рейтинг найбільш затребуваних і високооплачуваних фахівців в Україні за результатами серпня 2021 року, пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

За даними компанії, роботодавці активно шукали фахівців в наступних областях: продажі (18,3%), IT (11,3%), медицина і фармацевтика (6,8%).

Також кадровий портал представив рейтинг професій і середніх заробітних плат представників. П’ятірка найбільш високооплачуваних фахівців України виглядає так:

  • IT-фахівці – понад 55 тис. гривень;
  • керівники-близько 41 тис. гривень;
  • фахівці в області “Будівництво, Нерухомість” – 31,3 тисячі гривень;
  • співробітники державних структур і некомерційних організацій-31 тис. гривень;
  • юристи-29 тис.гривень.

Найнижчі середні заробітні плати у фахівців, які шукають роботу в категоріях: “адміністративний персонал “(компенсація в категорії в порівнянні з липнем 2021, зменшилася на 107 грн і склала 11,2 тис.грн), “бухгалтерія, управлінський облік, фінанси підприємства” (+200 грн) і “початок кар’єри, студенти” (порівняно з липнем, компенсація в категорії зросла на 232 грн і склала 12 тис. грн).

Якщо говорити про середню зарплату з розбивкою на області, то найвища середня заробітна плата – у Києві (34,7 тис.грн). Однак у Київській області зарплати близько 11 тис.грн. На другому місці – Одеса та область, на третьому місці – Чернівці та область.

Раніше повідомлялося, що рівень безробіття в Україні серед робочої сили у віці 15 років і старше і у віці 15-70 років у II кварталі 2021 року зробити 9,3%, знизившись з 10,5% в I кварталі.

Back to top button