Україна

Стали відомі деталі підготовки авіаторів на F-16


Стали відомі деталі підготовки авіаторів на F-16

Одна з груп – це вчорашні випускники, навчання яких у Великій Британії може затягнутися до двох років, пояснив Юрій Ігнат.

У Данії наразі проходять навчання 70 авіавторів з України. І це лише перша хвиля. Про це сказав речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону у понеділок, 21 серпня.

“Серед тих 70 не всі пілоти, авіація – це величезний колектив. Є ті, хто виконують польоти, і ті, які їх забезпечують. Це дуже велика армія людей, ми їх називаємо авіатори. І зрозуміло, що їм теж треба навчатись обслуговувати техніку і забезпечувати польоти”, – заявив він.

За словами Ігната, це перша хвиля пілотів, які одразу будуть перенавчатися на F-16. Потім буде друга і третя хвилі. А інша група – це молоді льотчики, фактично вчорашні випускники, які поїдуть у Велику Британію, де будуть опановувати F-16 за довшою програмою.

“Вони проходитимуть базову підготовку – англійську мову, легкомоторну техніку західну з переходом потім на винищувачі. Ця програма триватиме довше, можливо до двох років, але це та перспектива, яка на нас чекає, – ми переозброюємо наші Повітряні сили на нові види техніки. І тому навчання льотчиків в Харківському університеті Повітряних сил також буде вже на це орієнтовано”, – резюмував речник.

Нагадаємо, вчора Нідерланди оголосили, що нададуть Україні 42 винищувача F-16. У свою чергу Данія надасть 19 літаків, з них шість – до кінця поточного року.

Раніше США офіційно схвалили передачу літаків F-16 Україні від Данії та Нідерландів. Постачання почнуться після того, як українські пілоти опанують ці винищувачі.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button