Україна

Стали відомі деталі обміну полоненими 14 вересня


Стали відомі деталі обміну полоненими 14 вересня

Серед звільнених захисників є люди, які втратили слух, і люди, які не розмовляють. І це не лише наслідки поранень, а також і наслідки негуманного поводження в полоні.

В ході обміну полоненими, який відбувся у суботу, 14 вересня, українська сторона намагалася звільнити і  повернути до дому саме тих воїнів, які зазнали важких поранень та мають важкі захворювання. Про це в ефірі телемарафону розповів речник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко.

“Досить багато серед 103 наших громадян, захисників потребують медичної допомоги. Це справді досить серйозні діагнози, які потребують доволі тривалого лікування. Є люди, які втратили слух, і люди, які не розмовляють, на жаль. І це не лише наслідки тих поранень, які вони отримали, а також і наслідки негуманного поводження в полоні. І наслідки того, що Міжнародний Комітет Червоного Хреста досі не отримав повного доступу до місць утримання українців”, – зазначив Яценко.

Він підкреслив, що Україна завжди намагається використати всі можливості та звільнити всіх українців, яких може.

“Але, дуже прикрий той факт, що фактично російська влада забула про ті сотні і сотні росіян, які теж часто знаходяться в полоні вже понад два роки. І оскільки вони не такі медійні, як ті, приміром, строковики з Курської області, то їхня доля загалом в Росії не дуже когось і цікавить”, – зауважив речник Координаційного штабу.

Нагадаємо у суботу відбувся черговий обмін полоненими у форматі 103 на 103. Як повідомив президент Володимир Зеленський, серед них 82 рядових та сержантів, 21 офіцер. Це захисники Київщини, Донеччини, Маріуполя та Азовсталі, Луганщини, Запоріжжя, Харківщини. Серед повернених – воїни ЗСУ, Нацгвардії, прикордонники, поліцейські. Також в числі звільнених 69 захисників Маріуполя, зокрема 31 оборонець Азовсталі, а також двоє охоронців ЧАЕС.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × four =

Back to top button