Україна

Стало відомо, які зміни очікують учнів, які будуть проходити ЗНО у 2021-го році

У 2021 році українських учнів, які отримують середню освіту в школах, профтехучилищах або коледжах, і бажаючих пройти тести зовнішнього незалежного оцінювання, очікують істотні змін. Про це пише 1NEWS, посилаючись на Gazeta.ua.

Тести з української мови та математики стануть дворівневими. Базовий рівень – українська мова як державна і поглиблене вивчення – українська мова та література, оприлюднило подробиці Міністерство освіти.

Математика стане обов’язковою і також буде складатися з двох рівнів: перший базовий, другий – для тих, хто вивчав предмет поглиблено.

Третім обов’язковим предметом стане історія України або англійська мова, на вибір абітурієнта. Також можна буде здати на вибір додатковий предмет.

З 2021 року математика в форматі тестування буде обов’язковою для випускників четвертих та дев’ятих класів, 11-го (12-го) класу, студентів коледжів і профтехучилищ, які раніше не отримали атестат після 11 класу.

3 січня розпочалася реєстрація для участі в пробному зовнішньому незалежному оцінюванні на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

Back to top button