Україна

Стало відомо, як називатиметься програма з видачі «тисячі за вакцинацію»

Програма з виплати 1000 гривень для всіх вакцинованих українців матиме назву «єПідтримка». Про це на своїй сторінці повідомила перший віце-прем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко, повідомляє 1News.

Вона нагадала, що програма стартує з 19 грудня.

«Урядова команда працює для того, щоб людям було зручно скористатись 1000 грн за участь в кампанії вакцинації, а бізнес отримав необхідну підтримку», – зауважила Свириденко.

За її  словами, були проведені зустрічі з представниками сфери культури, Інституту книги, Асоціації книговидавців та книгорозповсюджувачів, інших інституцій. Також було проаналізовано втрати від карантину в книговиданні.

«За результатами вирішили, що витратити 1000 грн на придбання книг можна буде від початку програми «єПідтримка»», – зазначила перший віце-прем’єр.

Нагадаємо, раніше Президент України Володимир Зеленський заявив, що кожен, хто отримає два щеплення, отримає від держави тисячу гривень.

Передюачається, що цю тисячу можна буде витрати на білети в кіно або театр, на білет на потяг, що курсує Україною та на інші речі, які допоможуть підтримати культурні сфери.

В уряді також роз’яснили, коли і хто зможе отримати цю 1000 гривень.

Зазначимо, що прийнятому бюджеті України на 2022 рік закладено 3 млрд гривен на виплату грошей за вакцинацію.

Back to top button