Україна

Стало відомо, як енергосистема пережила спеку


Стало відомо, як енергосистема пережила спеку

У суботу найбільший максимум споживання був на 10,7% більшим, ніж у попередні вихідні. Для енергосистеми це потужність понад п’яти теплових енергоблоків.

У минулу суботу через аномальну спеку споживання електроенергії в Україні на 1,5% перевищило споживання у п’ятницю та було на 10,7% більшим, ніж у попередні вихідні. Про це повідомила компанія Укренерго у понеділок, 7 серпня.

“У суботу, 5 серпня, найбільший максимум споживання був на 10,7% більшим, ніж у попередні вихідні. Для енергосистеми це потужність понад 5 теплових енергоблоків, які мали додатково включитися. Крім цього, максимум споживання був на 1,5% вищий, ніж у робочий день п’ятниці, що нетипово для вихідних. Причина – аномальна спека та активне використання кондиціонерів”, – йдеться у повідомленні.

Вказано, що 4 серпня вийшов з планового ремонту один атомний енергоблок, однак уже 5 серпня в ремонт пішов аналогічний за потужністю інший атомний енергоблок.

“У серпні – найбільша кількість енергоблоків у ремонтах, тому можливості виробництва електроенергії обмежені, особливо у вечірні години”, – наголосили в Укренерго.

Компанія відновила частину обладнання на одній з підстанцій у північно-східному регіоні. Восени в цю підстанцію влучили дві ракети і суттєво пошкодили її устаткування. Часткове відновлення обладнання підвищило надійність передачі електроенергії магістральними мережами, однак для повного відновлення необхідно більше часу.

Сьогодні Україна імпортує електроенергію зі Словаччини упродовж всієї доби з максимальною потужністю до 350 МВт, а також з Молдови – зокрема з 17:00 до 23:00 потужністю до 40 МВт. Експорт не ведеться.

Нагадаємо, через підвищення температури в Україні зростає споживання електроенергії: 3 серпня споживання у пік було на 4% вищим за аналогічні показники 2 серпня.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button