Україна

Стало відомо, скільки військової техніки втратила Росія в Україні


Стало відомо, скільки військової техніки втратила Росія в Україні

Реальна кількість знищеної на війні російської техніки значно перевищує зафіксовану цифру.

З початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія вже втратила щонайменше 5083 одиниці військової техніки. Про це в неділю, 7 серпня, йдеться в даних міжнародної дослідницької групи Oryx, яка веде обчислення знищеної та захопленої військової техніки у війні РФ проти України на підставі опублікованих у Мережі фото та відео.
 
Так, станом на 7 серпня опубліковано фотографії 3238 одиниць знищеної російської техніки, 109 – пошкодженої, 326 – “кинутої”. Ще 1410 одиниць військової техніки армії Росії було захоплено українськими військовими.
 
“Техніка, віднесена до категорії “кинута”, швидше за все, була потім захоплена або знищена”, – уточнюють фахівці.
 
Також документально підтверджено, що збройні сили країни-агресора вже втратили 929 танків, з яких 565 було знищено, 35 пошкоджено, 49 – залишено. Ще 280 танків було захоплено українськими військовими.
 
Також зафіксовано втрату росією 518 бойових броньованих машин, понад тисячу БМП, понад 140 БТРів, 32 бронеавтомобілі з протимінним захистом.
 
Крім того, підтверджено втрату росіянами 14 важких мінометів, 74 одиниць артилерії, що буксирується, 152 самохідних артилерійських установок і 94 реактивних систем залпового вогню (РСЗВ).
 
Документально зафіксовано 37 знищених російських літаків (ще один пошкоджений) та 49 втрачених вертольотів. Також армія Росії втратила вже 104 безпілотники, з яких 54 знищені, а 50 захоплені.
 
Зафіксовано втрати військово-морського флоту Росії – 11 кораблів (8 знищено, 3 пошкоджено).
 
Фахівці дослідницької групи акцентують, що до опублікованого списку входять лише ті транспортні засоби та системи, щодо яких є фото чи відеозаписи, тому “реальна кількість знищеної на війні техніки значно перевищує зафіксовану групою”.
 
Зазначимо, ЗСУ за минулу добу ліквідували ще близько 300 окупантів. При цьому найбільших втрат противник зазнав на Донецькому напрямку. 

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button