Україна

Стало відомо, скільки вчителів відсторонили від роботи за відсутність вакцинації

3 415 вчителів в Україні відсторонені від роботи у зв’язку з відсутністю щеплення проти коронавірусу. Про це говориться у відповіді Міністерства освіти та КМДА на запити «Української правди».

«За оперативною інформацією місцевих органів управління у сфері освіти, в Україні станом на 18 листопада відсторонено від роботи 3 415 педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти», – зазначили у МОН України.

В той же час, наразі 67,1 тисячі працівників закладів дошкільної, загальної середньої, спеціалізованої, професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти ще не отримали жодного щеплення проти коронавірусу. Це 5,7% від загальної кількості працівників.

Водночас повний курс вакцинації проти Covid-19 пройшли 960,1 тисячі працівників закладів освіти (або 81,1% від загальної кількості працівників).

Ще 156,9 тисячі (або 13,2%) педагогів отримали одне щеплення проти коронавірусу.

Згідно з відповіддю КМДА на запит “УП”, у Києві станом на 19 листопада вакциновані 96,1% працівників закладів середньої освіти (педагоги і технічний персонал), з них вакциновано вчителів 96,6%.

В той же час, за даними на сайті МОН України, станом на 18 листопада 2021 року повний цикл вакцинування пройшли понад 544 тис. працівників шкіл, або майже 84% від загальної кількості.

Найкращу статистику повного циклу вакцинування освітян демонструють:

  • Луганська область – 92,4%;
  • Харківська – 92,2%;
  • Черкаська – 91,6%.

У Рівненській, Тернопільській та Закарпатській областях спостерігаються нижчі темпи вакцинації. В кожному з цих регіонів жодної дози щеплення ще не отримали близько 7% вчителів.

Back to top button