Україна

Стало відомо, скільки в Україні відбудеться військових навчань у 2022-му році

У 2022 році на території України відбудуться 10 міжнародних навчань. Також війська ЗСУ візьмуть участь у 16 подібних заходах за кордоном. Завдяки цьому Збройні Сили України продовжують підвищувати професіоналізм завдяки проведенню військових навчань на своїй території та участі в зарубіжних військових навчаннях. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков, повідомило Міністерство оборони України, пише 1news, посилаючись на 112ua.

“Постійний обмін досвідом – це один з кращих способів підвищення професіоналізму. Вже з наступного року планується активізувати взаємодію за програмою постійного структурованого співробітництва у сфері безпеки і оборони ЄС в інтересах посилення можливостей Збройних сил України”, – розповів він.

Резніков також відзначив зусилля іноземних фахівців з тренувальних місій в Україні (JMTG-U, ORBITAL, UNIFIER, литовська місія). Міністр заявив, що хотів би розширити число інструкторів в Україні.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав закон про військових капеланів, який Верховна рада прийняла ще 30 Листопада. Документ надає військовим капеланам соціальний захист нарівні з військовослужбовцями.

Back to top button