Україна

Стало відомо, скільки людей проживає в ОРДЛО

На тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей проживає приблизно 2 млн людей, точну кількість неможливо порахувати. Про це повідомила віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в інтерв’ю «НВ», пише 1news, посилаючись на Укрінформ.

Зокрема, на запитання: «Раніше Олексій Резніков сказав, що на травень 2020 року в ОРДЛО проживало 1,6 млн людей. ООН у 2019 році рахували за кількістю спожитої води і говорили, що там 2,8 млн. За вашими даними, скільки людей там проживає?» Верещук відповіла: «У мене немає таких даних». За її словами, кількість людей на тимчасово окупованих територіях неможливо точно порахувати. При цьому Верещук сказала, що в ОРДЛО проживають приблизно два мільйони осіб.

Як повідомляв Укрінформ, 30 листопада Верховна Рада ухвалила закон, що сприятиме особам, які проживають на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, АР Крим та Севастополі в отриманні документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її статус, із внесеними до них відомостями про зареєстроване місце проживання на цих територіях. За відповідний законопроєкт №4564 проголосували 299 народних депутатів.

Back to top button