Україна

Стало відомо про стан пацієнтів, які постраждали внаслідок обстрілу Вінниці


Стало відомо про стан пацієнтів, які постраждали внаслідок обстрілу Вінниці

Вісім із них залишаються у тяжкому стані. Їх перевезли до Львова і найближчим часом транспортують до медичних закладів європейських країн.

У лікарнях Вінницької області продовжують лікуватися 55 поранених, які постраждали від ракетного обстрілу 14 липня. Про це повідомила заступник директора Департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОВА Тетяна Бондаренко.

За її словами, вісім пацієнтів перебувають у тяжкому стані. Стан 20-річної дівчини, яка має 98% опіків тіла, залишається критичним. Лікар із Нейромеда перебуває у тяжкому стані. Він зараз перебуває на лікуванні за кордоном.

“Вісім пацієнтів перевели до закладів охорони здоров’я міста Львова. Найближчим часом їх буде транспортовано до медичних закладів європейських країн. Наразі трьох з них уже доставлено до клінік Польщі та Німеччини. У тому числі й одну дитину. Це стало можливим завдяки співпраці з Міністерством охорони здоров’я України”, – прокоментувала Тетяна Бондаренко.

Транспортування поранених здійснюється за програмою медичної евакуації із залученням бригад Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров’я.

Нагадаємо, 14 липня російські війська запустили ракети Калібр по Вінниці. Загинули 25 людей, з них троє дітей. Звернулися по допомогу 202 особи, з них понад 60 госпіталізовано.

Пізніше було підраховано, що окрім зруйнованих Будинку офіцерів та Будинку побуту, пошкодження отримали 49 багатоквартирних та 29 приватних будинків – всього 787 квартир.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button