Україна

Стало відомо, кий дохід отримала “Розетка” в 2020-му році

Чистий дохід ТОВ «Розетка. УА» за підсумками 2020 року склав 18 млрд грн. Такі висновки оприлюднив сервіс YouControl у дослідженні «ТОП-1000 найбільших компаній України за доходами у 2020 році»,  пише 1NEWS, посилаючись на Главком.

Такий рівень доходності забезпечив маркетплейсу 46 місце в ТОПі.

Інтернет-магазин «Розетка» з’явився на українському ринку онлайн-рітейлу у 2005 році. Пізніше компанія поступово перетворилася у повноцінний маркетплейс, пропонуючи для своїх партнерів повний набір послуг – від зберігання товару на своєму складі до доставки та гарантійного обслуговування.

За даними Retailers, у 2020 році, внаслідок карантину, ринок онлайн-рітейлу в Україні продемонстрував суттєве зростання. Значно збільшилася роль маркетплейсів в онлайн-просторі. Найчастіше для здійснення покупок в інтернеті українці користувалися платформами Rozetka, OLX та Prom.ua.

Нагадаємо, за підсумками 2020 року «Розетка» посіла третє місце у рейтингу ТОП-100 найдорожчих брендів України. Вартість бренду оцінили у $311 млн.

Зазначимо, більшість найдохідніших компаній зі списку ТОП-1000 належать до галузей, яким характерний сировинний характер та низька додана вартість.

За даними експертів сервісу, найбільш дохідними в Україні є «старі» бізнеси, що мають більш ніж десятирічний досвід роботи на ринку. За чистим доходом у першій п’ятірці лідерів – мережа супермаркетів «АТБ» (123,9 млрд грн), НАК «Нафтогаз України (121,1 млрд грн), Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча (77,2), «Укрзалізниця» (74,5 млрд грн), компанія «Кернел» (67,4 млрд грн).

Back to top button