Україна

Стало відомо, коли в Україну прибуде місія МВФ

Місія Міжнародного валютного фонду може прибути в Україну через 10-12 днів. Про це заступник виконавчого директора МВФ Владислав Рашкован заявив під час виступу на форумі YES Brainstorming, повідомляє 1NEWS, посилаючись на Укрінформ.

«Протягом 10 днів, може, 12 днів ми спрямуємо місію, яка буде працювати над угодою stand-by і в майбутньому підтримувати економіку України», – сказав він.

Він наголосив, що ціллю програми МВФ є вирівнювання України в економічному розвитку із сусідніми країнами. Для цього нашій державі потрібне більше зростання економіки, ніж у Польщі, Угорщині чи Туреччині. «Світова економіка буде зростати на 6,5% і більше, а Україна повинна наздогнати таке зростання», – сказав Рашкован.

Як повідомлялося, у Національному банку очікують місію Міжнародного валютного фонду вже у вересні.

Раніше міністр фінансів Сергій Марченко припустив, що 18-місячна програма stand-by із Міжнародним валютним фондом може бути подовжена на пів року.

МВФ 9 червня 2020 року затвердив нову 18-місячну програму stand-by для України на суму близько $5 млрд із негайним виділенням $2,1 млрд першого траншу.

Віртуальна місія щодо першого перегляду програми stand-by закінчилася у середині лютого без рекомендації про виділення другого траншу.

Back to top button