Україна

Стало відомо, коли в Україні почнуть виготовляти вакцину CoronoVac

На території України планують виготовляти вакцину CoronaVac. Про це в інтерв’ю «Суспільному» заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, пише 1news, посилаючись на Главком.

За його словами, наразі є дві наукові команди, які працюють над розробкою української вакцини: академіка Сибірного і команда професора Комісаренка.

«Ми очікуємо, що наприкінці цього року вони мають зробити звіт про той прогрес, який в них є, і на якому етапі в них розробка власної вакцини. Але це фундаментальні дослідження, які зазвичай тривають декілька років», – зазначив Ігор Кузін.

Крім того, за його словами, є ціла низка ініціатив з боку приватного сектору.

«Наприклад, «Лекхім» ініціювала по суті розгортання додаткової промислової лінії на території України, щоб саме на території країни виробляти вакцину CoronaVac. Вона буде доставлятися вже в Україну готовою і розливатися тут в шприци для одноразового використання. Таку лінію планується запустити від лютого 2022 року, зараз ведуться монтажні роботи, налагодження роботи лінії. Після того, як лінія буде повністю готова, треба пройти ще певні дозвільні процедури, оскільки це фармацевтичне виробництво, яке не лише ліцензується, а ще й яке потребує особливого контролю якості. У випадку, якщо там буде все нормально з цією лінією, то ми очікуємо, що з другого або третього кварталу можливий буде розлив вакцини в українських умовах. Також «Лекхім» виступила з ініціативою розробки власної інактивованої вакцини по механізму дії, як і діє вакцина CoronaVac», – розповів головний державний санітарний лікар.

Раніше лікарі розкрили два незвичайні симптоми «Омікрон»- Covid-19 увакцинованих. В цілому для коронавірусу характерні висока температура, тривалий кашель та зміна або втрата смаків та нюху. При цьому «Омікрон»-штам має ряд відмінностей.

Згідно з даними, ризик госпіталізації з «Омікроном» на 40% нижчий, ніж із «Дельтою» – британські вчені.

Раніше вчені з’ясували, у кого утворюється «суперімунітет» до Covid-19.

Back to top button