Україна

Стало відомо, коли Україну накриють магнітні бурі

Магнітні бурі у другій половині листопада 2020, згідно з оновленим прогнозом, почнуться раніше, а саме у неділю, 22 листопада. Про це пише 1NEWS, посилаючись на ZIK.

Так, згідно з прогнозом Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН, друга магнітна буря в цей період буде не тільки сильною, але і затяжною.

Як зазначається, невеликі магнітні бурі вже пройшли 1, 7 і 16 листопада. Однак з 22 по 25 число прогнозуються порівняно сильні сплески, які ФІАН визначило, як бурі рівня G1 (слабкі бурі), а NASA в ці дні виставило планетарний індекс на позначці 15. І хоча офіційно ці бурі вважаються слабкими та не несуть загрози техніці, що може трапитися при сильніших рівнях, для людей вони будуть відчутні.

Медики наголошують на тому, що для метеозалежних людей сильні сплески сейсмічної активності на Сонці є небезпечними для здоров’я. У першу чергу страждають літні люди, особливо ті, у кого є серцево-судинні захворювання, а також інші хронічні хвороби.

Також сильні удари по самопочуттю відчувають гіпертоніки та гіпотоніки. Їм лікарі рекомендують у такі дні при собі мати ліки.

Серед основних станів, до яких призводить магнітна активність Сонця – сильний головний біль, порушення серцевих ритмів, зміна рівнів тиску у бік критичних, шум у вухах.

При цьому навіть здорові люди, схильні до геомагнітної активності, можуть мати проблеми із самопочуттям, такі як підвищена стомлюваність, проблеми зі сном і головний біль.

Лікарі також розповіли, як уберегти себе від впливу магнітних коливань.

  • Серед основних рекомендацій – не перепрацьовувати на роботі. Не беріться за складні завдання, що вимагають високої концентрації. Це стосується і розумової, і фізичної праці.
  • Повноцінний сон, як нещодавно з’ясували вчені, знижує ризик критичних станів при наявності серцевих захворювань. Метеозалежним без ССЗ нормальний режим сну допоможе впоратися з втомою.
  • Не пийте алкогольні напої, а також приберіть каву з раціону в дні магнітних бур.
  • Не перевантажуйте ШКТ смаженою та жирною їжею.
  • Більше гуляйте на свіжому повітрі, але уникайте перевтоми.
  • Якщо ви в групі ризику, контролюйте тиск і стежте за своїм станом.

Нагадаємо, востаннє магнітні бурі зокрема “штурмували” Землю у березні.

Back to top button