Україна

Стало відомо, коли почнуться поховання на військовому кладовищі під Києвом


Стало відомо, коли почнуться поховання на військовому кладовищі під Києвом

Жителі села Мархалівка Гатненської тергромади Київщині виступають проти будівництва меморіального цвинтаря.


Перші поховання на Національному військовому меморіальному кладовищі (НВМК) можуть розпочатися вже на початку або в середині осені 2024 року. Про це повідомив в. о. міністра у справах ветеранів Олександр Порхун в ефірі телемарафону в понеділок, 1 липня.
 
“Можу сказати, що перші поховання 100% відбудуться цього року. Але ми ці строки будемо прискорювати, і, я думаю, на початок осені, середину осені ми почнемо ховати наших воїнів”, – сказав він.
 
Щодо дискусій із жителями села Мархалівка Гатненської територіальної громади, які виступають проти будівництва меморіального цвинтаря, в. о. міністра зазначив, що вони тривають і далі.
 
“Я особисто їздив тричі та спілкувався з місцевими жителями. Таке враження, що ми розмовляємо різними мовами. Люди захищають ліс, місцеві жителі не хочуть чути всі аргументи”, – поскаржився Порхун.
 
Нагадаємо, у жовтні 2022 року Кабінет міністрів схвалив створення Міністерством у справах ветеранів Національного військового меморіального кладовища. Його планували розмістити на території урочища Лиса гора в Києві. 

У березні 2023 року Мінветеранів і Мінкультури запропонували створити військове меморіальне кладовище біля заповідника Биківнянські могили в Києві. У серпні в заповіднику заявили, що кладовище неможливо збудувати в Биківнянському лісі в стислі терміни.

Згодом стало відомо, що Національне військове кладовище буде розташоване поблизу селища Гатне, що межує з Києвом.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty − 1 =

Back to top button