Україна

Стало відомо, коли перша група пілотів закінчить навчання на F-16


Стало відомо, коли перша група пілотів закінчить навчання на F-16

Українські пілоти у США проходять навчання на американських винищувачах F-16, які вже невдовзі мають отримати наші Повітряні сили.

Перша група українських пілотів, яка складається з чотирьох осіб, закінчить програму навчання на літаках F-16 вже до літа 2024 року. Про це у вівторок, 20 лютого, повідомляє CNN.

Вказується, що група почала навчатися польотам на F-16 у середині жовтня 2023-го. Друга група з чотирьох інших українських пілотів почала навчання в січні. Тим часом третя група зараз проходить курси англійської мови, яка необхідна для польотів на винищувачах четвертого покоління. 

“Очікується, що всі пілоти завершать навчання в період з травня по серпень, хоча точний графік залежить від того, як вони засвоюватимуть програму”, – сказала Ерін Ханніган, речниця Національної гвардії Арізони. 

Тренування українських пілотів проходять в Тусоні (штат Арізона), де базується 162-ге винищувальне крило Повітряних сил Національної гвардії Арізони. Мовну підготовку вони проходять у Сан-Антоніо (штат Техас), де знаходиться Центр англійської мови Defense Language Institute.

Минулого літа коаліція країн на чолі з Данією почала тренувати українських пілотів на літаках США. Нідерланди, Данія та Норвегія зобов’язалися надати Україні літаки F-16 після закінчення програми навчання. США також зобов’язалися схвалити передачу літаків, щойно навчання буде завершено.

Нагадаємо, що прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте назвав мінімальне число F-16 для України. Загалом його країна має на озброєнні 42 таких літаків.

Також Данія надасть 19 винищувачів. Передачу F-16 анонсувала і Норвегія, у розпорядженні якої близько 60 таких літаків.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button