Україна

Стало відомо, коли можуть відбутися вибори міського голови Харкова

Вибори міського голова Харкова можуть пройти в останню неділю березня або жовтня. При цьому парламент навряд чи встигне призначити вибори на березень. Про це розповів «РБК-Україна» лідер партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко.

Як пояснив Корнієнко, для проведення виборів у березні парламенту необхідно вже на наступному пленарному тижні призначити дату голосування. Якщо цього зробити не встигнуть, вибори відбудуться у жовтні.

«Варіант з виборами на жовтень здається більш відповідним для всіх фігур, охочих поборотися за крісло харківського мера. Це дасть потенційним кандидатам набагато більше часу на підготовку. А (секретарю міськради Ігорю) Терехову, який, ймовірно, також вирішить взяти участь у виборчій гонці – ще і додатковий час, щоб проявити себе, керуючи містом», – додається в матеріалі видання.

За оцінкою політолога Володимира Фесенка, головна сутичка в Харкові розгорнеться між трьома політиками.

«Це Терехов, але йому потрібен час на розкрутку. Очевидно, що захоче взяти участь у виборах Добкін. Думаю, буде балотуватися Фельдман, тому що у нього є амбіції і зросли шанси. Адже перемогти у Кернеса було практично нереально. І відкрите питання – чи братиме участь Світлична, у якій непоганий рейтинг в області», – пояснив політолог.

Нагадаємо, на початку року секретар Харківської міськради Ігор Терехов звернувся до парламенту з проханням призначити позачергові вибори мера в міста через смерть Геннадія Кернеса.

Геннадій Кернес помер 17 грудня в німецькій клініці, де він проходив лікування від коронавірусу. На місцевих виборах восени Кернес переміг на виборах мера Харкова в першому турі.

Back to top button