Україна

Стало відомо, коли електронні паспорти прирівняють до паперових

В Україні 23 серпня всі електронні паспорти автоматично прирівняються до паперових і пластикових. Електронні паспорти зобов’язані будуть приймати всі без винятку постачальники послуг в Україні – як державні, так і приватні. Про це заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров 13 серпня на телеканалі ICTV, пише 1NEWS, посилаючись на Gazeta.ua.

– Ми станемо першою країною в світі, яка це зробила, – наголосив міністр.

Державні послуги після 23 серпня повинні надаватися також і в електронні формі.

“Україна дуже молода, тому ми гнучко і швидко приймаємо рішення. Інші держави – більш консервативні. Їм потрібно більше часу на це. Але за електронними документами майбутнє. Зараз у нас 11-12 млн користувачів. І це трохи більше ніж за рік. Це дуже потужні цифри. Загалом державними послугами онлайн українці почали користуватися в чотири рази більше” – розповів Федоров.

Мобільним застосунком “Дія” послуговується 6 млн осіб. Ще майже 6 млн – веб-порталом.

Законопроект, який прирівнює е-паспорти до паперових, Верховна Рада України ухвалила 30 березня 2021 року. За проголосували 302 нардепи.

15 квітня президент Зеленський підписав закон про легалізацію електронних паспортів.

Документ на законодавчому рівні встановлює використання електронного паспорта для підтвердження особи на вимогу правоохоронців, для поїздок у межах України та за кордоном літаком чи залізницею, під час фінансових операцій, отримання різноманітних послуг тощо.

Скористатися електронним паспортом можуть власники ID-карток або закордонних біометричних паспортів

Back to top button