Україна

Стало відомо, коли до кінця розмінують звільнену частину Херсонщини


Стало відомо, коли до кінця розмінують звільнену частину Херсонщини

Серед факторів, які гальмують розмінування територій – бойові дії, щільність і складність забруднення деокупованих територій вибухонебезпечними предметами.

Правобережну частину Херсонської області, яку вдалося звільнити від російських загарбників восени 2022 року, хочуть розмінувати до кінця 2025 року. Про це у п’ятницю, 12 квітня, заявив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін, пише Укрінформ.

За його словами, наразі в регіоні працює 1100 саперів, яким уже вдалося розмінувати 245 тисяч гектарів території. 

“У серпні минулого року нам казали, що ми будемо розміновувати 10 років. То зараз завдяки ДСНС, поліцейським, Збройним силам – ми до кінця наступного 2025 року повинні розмінувати правий берег”, – сказав він. 

Відомо, що у березні 2023 року в ПРООН казали, що в Україні площа замінованої території в 4,5 раза перевищує розміри Швейцарії.

Міжнародні партнери виділили Україні на проекти в гуманітарному розмінуванні на 2022-2027 роки понад 700 мільйонів доларів США в еквіваленті. Серед ключових донорів США, Швейцарія, Норвегія, Японія, Нідерланди, Німеччина та інші. 

Раніше повідомлялося, що в Україні найбільш забруднені вибухонебезпечними предметами Харківська, Донецька і Херсонська області.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button