Україна

Стало відомо, кого першим в Україні вакцинують від коронавірусу

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, що до першої вакцини від коронавірусу не залучатимуть відомих людей, аби закликати інших до вакцинації, а щеплять будь-кого з медиків. Про це він заявив в ефірі програми «Право на владу».

«Україна ухвалила рішення розпочинати кампанію з медичних працівників, щоб захистити людей, які на передовій боряться з коронавірусною хворобою. Я вважаю, що будь-який медичний працівник герой і він може стати тим, хто отримає перше щеплення. І ми не можемо ділити, хто більше заслуговує, а хто менше (на вакцину – ред.)», – зазначив він.

В той же час Ляшко додав, що представники влади покажуть, що вакцина безпечна й ефективна. «Я особисто закликатиму своїх батьків, коли робитимуть щеплення, щоб вони запросили (журналістів – ред.) і показали, що це батьки головного санітарного лікаря вакцинуються у своєму селі медичним працівником на місці», = зауважив він.

Нагадаємо, вакцинація в Україні стартує 15-16 лютого.

Раніше міністр охорони здоров`я заявляв, що план вакцинації можуть змінити, аби першими залучити до щеплення відомих людей, таким чином популяризуючи щеплення від коронавірусу.

Нещодавно Президент Володимир Зеленський також заявляв, що готовий прищепитися від коронавірусу, аби закликати українців теж вакцинуватися.

Back to top button