Україна

Стало відомо, кого ховатимуть на Національному військовому кладовищі


Стало відомо, кого ховатимуть на Національному військовому кладовищі

Перелік людей, які мають право бути похоронені на цвинтарі визначений законом Про поховання та похоронну справу.

На Київщині створять Національне військове меморіальне кладовище, де будуть похоронені військовослужбовці та ветерани війни. Про це повідомляє Міністерство у справах ветеранів.

Зазначається, що перелік людей, які мають право бути похоронені на цвинтарі визначений законом Про поховання та похоронну справу.

До них належать військовослужбовці які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України; повні кавалери ордену Богдана Хмельницького, ордену За мужність, ордену княгині Ольги; військові, які брали участь в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки; Герої України, яким з 2014 року вручили орден Золота Зірка.

Також ветерани війни – учасники бойових дій: АТО, ООС, повномасштабне вторгнення Росії; люди з інвалідністю внаслідок війни: АТО, ООС, повномасштабне вторгнення Росії.

Крім того, на кладовищі можна буде перепоховати видатних борців за незалежність України у XX столітті.

На перепоховання на Національному військовому кладовищі мають право військові, урна з прахом яких зараз знаходиться в колумбарній ніші на інших кладовищах.

Нагадаємо, уряд ухвалив ключове рішення щодо створення Національного військово-меморіального кладовища. Кабмін виділив на це 515 млн грн.

Як повідомлялося, Національне військове кладовище буде розташоване поблизу селища Гатне, що межує з Києвом

Як в США: під Києвом побудують військове кладовище

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button