Україна

Стало відомо, хто може очолити Міносвіти України


Стало відомо, хто може очолити Міносвіти України

Сергій Шкарлет йде з посади міністра освіти та науки України – інформацію ЗМІ підтвердили у Кабміні, Офісі президента та Верховній Раді України.

Очолити міністерство освіти та науки України може директор Малої академії наук Оксен Лісовий. Про це у п’ятницю, 17 березня, повідомив у своєму Telegram-каналі народний депутат України Ярослав Железняк.
 
“Замість Шкарлета міністром освіти буде директор Малої академії наук Оксен Лісовий. Дуже гарний вибір”, – написав він.
 
Крім того, депутат зазначив, що зміна глави МОН не буде єдиною кадровою ротацією, запланованою на найближчий пленарний тиждень.
 
Про Лісового відомо, що він майже рік бере участь у бойових діях як доброволець 95-ї бригади Десантно-штурмових військ, одночасно виконуючи службові обов’язки директора МАН України.
 
Він народився 1972 року під Києвом. Син репресованого радянською владою філософа та правозахисника Василя Лісового та педагога Віри Лісової. Закінчив Решетилівське художнє училище народних промислів за спеціальністю “художник-кераміст” та Київський державний інститут культури за спеціальністю “бібліотечно-інформаційні системи”.
 
Кандидат філософських наук, доцент. Тренер з фехтування, вчитель, спеціаліст бібліотечно-інформаційних систем та кандидат філософських наук виховує двох синів.
 
Раніше ЗМІ повідомляли, що Сергій Шкарлет йде з посади міністра освіти та науки України. За даними журналістів, він сам подасть заяву про відставку з посади, ймовірно, у п’ятницю, 17 березня.
 
У свою чергу УП повідомляє, що на посаду голови відомства також претендують держсекретар МВС Інна Ящук та народний депутат від Слуги народу Юлія Гришина.
 
Нагадаємо, члени Комітету Національної премії України імені Тараса Шевченка заявили про складання своїх повноважень.
 
У МОН розповіли, скільки навчальних закладів зруйнували росіяни в Україні

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button