Україна

Агент ФСБ з Вінниці отримав 15 років тюрми


 Агент ФСБ з Вінниці отримав 15 років тюрми

Зрадником виявився 30-річний місцевий житель, який на початку літа готував ракетні удари по місту.


Реальний термін ув’язнення отримав агент ФСБ, який у червні цього року займався підготовкою повітряних атак Росії по Вінниці. Про це 24 листопада повідомила пресслужба СБУ.
 
Для виконання ворожого завдання зрадник протягом кількох тижнів обходив вулиці міста та приховано фотографував місця базування та шляхи переміщення Сил оборони. Таким чином він намагався виявити локації з найбільшим зосередженням військової техніки ЗСУ.
 
Також російський агент розвідував територію навколо важливих промислових об’єктів для визначення рівня їхньої захищеності й технічного стану.
 
Розвідінформація потрібна була Росії для прицільних ударів по Вінниці з використанням ракетного озброєння та дронів-камікадзе. Втім, співробітники СБУ спрацювали на випередження і затримали зловмисника під час виконання ним ворожого завдання. 
 
Зрадником виявився 30-річний місцевий житель, який активно підтримував збройну агресію РФ проти України в російських соцмережах. Під час обшуку у затриманого вилучили мобільний телефон, який він використовував для прихованої фотофіксації та листування з агресором.
 
Суд визнав агента ФСБ винним у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, та призначив йому 15 років тюрми. 

Нагадаємо, на Херсонщині СБУ затримали зрадника, який “здав” свого батька окупантам. На Миколаївщині викрили та затримали колишнього правоохоронця, який шпигував за ЗСУ.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button