Україна

Стала відома вартість одного нового українського військового безпілотника

Вартість одного нового українського військового безпілотника ACE ONE, презентованого 15 червня в Києві, становить понад 10 мільйонів доларів. Про це сказав співрозробник безпілотника, співзасновник компанії Air Combat Evolution (ACE), колишній голова Державного космічного агентства України Володимир Усов, пише 1NEWS, посилаючись на Укрінформ.

“Вартість одного дрона ACE ONE становить орієнтовно 12-13 мільйонів доларів. Рій з трьох дронів – 30 мільйонів доларів”, – сказав Усов.

Він розповів, що літальний апарат розроблено з метою зробити його частиною протиповітряної оборони, яка “має забезпечити захист повітряного простору України чи будь-якої іншої держави, що використовуватиме систему ACE ONE”.

За його словами, дрон об‘єднує унікальні характеристики, “які важко поєднуються в одному проєкті”.

“З одного боку, надвисока швидкість, а з іншого, низька видимість, що дозволяє йому у бойових умовах отримувати велику перевагу над дронами супротивника”, – підкреслив Усов.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародна українська компанія Air Combat Evolution (ACE) 15 червня презентувала новий український військовий безпілотний літальний апарат ACE ONE на Міжнародній спеціалізованій виставці “Зброя та безпека – 2021” у Києві.

Back to top button