Україна

Стала відома кількість звільнених та окупованих населених пунктів


Стала відома кількість звільнених та окупованих населених пунктів

Російські загарбники продовжують наступальні дії на Сході, і спроби утримати позиції на Півдні України.

 

Збройні сили України звільнили понад тисячу населених пунктів, але ще 2,6 тисячі міст і сіл залишаються під окупацією росіян. Про це у суботу, 2 липня, повідомив у відеозверненні президент України Володимир Зеленський.
 
“Вдалося звільнити 1027 міст та селищ, ще 2610 перебувають під окупацією. Сотні з них російська армія повністю зруйнувала”, – сказав він.
 
Крім цього, Зеленський зазначив, що десятки міст у різних областях України зазнали ракетних ударів.
 
При цьому глава держави наголосив, що ситуація на фронті залишається складною. Російські загарбники продовжують наступальні дії на Сході, і спроби утримати позиції на Півдні.
 
“Російська армія продовжує бити ракетами по наших містах. Тільки станом на вечір було вже шість ракетних ударів, всього 12 ракет. По Миколаєву, по Донбасу… Продовжилися авіаційні удари”, – повідомив глава держави.
 
“Жорстокі бойові дії йдуть по всій лінії фронту, на Донбасі – епіцентр, звичайно, у містах Луганської області. Посилюється ворожа активність у Харківській області. Вдалося вигнати окупантів з Іванівки Херсонської області, продовжуємо тиснути на півдні нашої держави”, – повідомив президент.
 
Також український лідер зазначив, що для відновлення українських територій після російської агресії будуть потрібні колосальні інвестиції, і це можливість показати себе для інших держав і компаній.
 
Він нагадав, що у понеділок у Лугано у Швейцарії відбудеться спеціальна конференція з відновлення України.
 
Потрібно не просто відновити все, що зруйнували окупанти, а створити нову основу для нашого життя – безпечну, сучасну, зручну, безбар’єрну.
 
Для цього потрібні колосальні інвестиції, мільярди, нові технології, передовий досвід, нові інститути, звісно, ​​реформи. Вже у понеділок Україна представить у Лугано національний погляд, як усе це реалізувати.
 
Це найбільший економічний проект у Європі нашого часу та надзвичайні можливості показати себе для кожної держави, для кожної компанії, яку ми запросимо працювати до України”, – сказав він.
 
Нагадаємо, голова Міноборони Олексій Резніков повідомив про прибуття РСЗВ HIMARS до України.
 
Раніше в США заявили, що чотири системи HIMARS з боєприпасами та навченим екіпажем будуть введені в експлуатацію в Україні до кінця червня.
 
 
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button