Україна

Стала відома кількість загиблих цивільних від мін


Стала відома кількість загиблих цивільних від мін

За оптимістичними прогнозами на розмінування всієї території України піде 5-7 років після завершення війни.

Від мін та вибухонебезпечних предметів з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну загинули 246 цивільних. Серед них – 13 дітей. Окрім того, 521 людина дістала поранення, у тому числі – 53 дитини. Про це у середу, 20 вересня, повідомив начальник управління протимінної діяльності Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту й екологічної безпеки Міноборони, полковник Олег Шуварський під час брифінгу в Military Media Center.

Він зазначив, що Міноборони робить усе можливе аби швидше розмінувати територію України.

За словами Шуварського, для розмінування регіонів Міноборони активно використовує техніку. Вона допомагає у розмінуванні та очищенні від вибухонебезпечних предметів деокупованих територій Київської, Чернігівської, Сумської, Житомирської, Харківської, Миколаївської та Херсонської областей.

“Застосовується більш як 20 машин механізованого розмінування, які призначені для детонації або руйнування мін. Вони здатні знешкоджувати міни на глибині до 30 см. Деякі працюють дистанційно”, – вказав він. 

Разом із тим максимальна результативність сапера за добу може досягати 100 м², а машини механізованого розмінування – від 3000 до 5000 м².

Машина для підготовки ґрунту до розмінування, розроблена харківськими інженерами, пройшла сертифікацію. Компанія-виробник отримала сертифікат та декларацію відповідності, що дозволяє налагодити виробництво.

Нагадаємо, на Сумщині й Харківщині підірвалися на мінах автомобілі: п’ятеро поранених.

Також повідомлялося, що на Херсонщині тракторист на смерть підірвався на російській міні.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button