Україна

США “змінили тональність” щодо постачання Україні ракет ATACMS – посол


США змінили тональність щодо постачання Україні ракет ATACMS - посол

Маркарова зазначила, що одним з важливих факторів щодо постачання ракет є політична готовність США.

Посол України в США Оксана Маркарова заявила, що США “змінили тональність” у питанні постачання далекобійних ракет ATACMS для України. На це впливають низка факторів, зокрема політичне рішення та логістика постачань. Про це посол сказала в інтерв’ю The Page.

“Якщо до цього всі відповіді звучали як “just forget it” (забудьте про це, – ред.), тоді (у травні, – ред.) ми вперше почули про те, що питання обговорюється”, – зазначила Маркарова.

За її словами. немає непереборних червоних ліній щодо постачання озброєння Україні, але є набір факторів, які впливають на рішення партнерів.

“Немає якихось непереборних червоних ліній, і є багато можливостей, про які ми спочатку чули “ні”, а потім чули “так”. Це не завжди тому, що була чітка позиція “ні” і вона змінилась на чітку позицію “так” – це тому, що для отримання кожної спроможності існує великий набір факторів”, – заявила дипломат.

Вона наголосила, що одним з важливих факторів щодо постачання ракет є політична готовність США. Також важливо проаналізувати кількість ракет, тренування військових, інтеграцію озброєння з тим, яке вже є у ЗСУ, виробничий комплекс та логістику. Також важливо, щоб не лише США мали ці ракети, але й інші партнери України.

Нагадаємо, раніше голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив, що США поки що не готові постачати Україні ракети великої дальності ATACMS.

Однак 9 червня члени комітету із закордонних справ Палати представників США, які представляють Демократичну й Республіканську партії, оголосили про внесення резолюції з закликом до адміністрації президента Джо Байдена передати Україні далекобійні ракети ATACMS.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button