Україна

США затвердили пакет допомоги Україні на $40 млрд

США затвердили пакет допомоги Україні на $40 млрд

Україна отримає від США 40 млрд доларів допомоги

У сенаті заявили, що у будь-якому разі підтримуватимуть демократичну країну, коли її намагаються захопити.

 

Сенат США остаточно затвердив пакет надзвичайної військової та гуманітарної допомоги Україні на 40 млрд. доларів. Про це повідомляє Bloomberg у четвер, 19 травня.

 

Сенат прийняв пакет допомоги Україні на суму понад 40 мільярдів доларів двопартійним голосуванням 86 голосами проти 11. Законопроект відправили на підпис президенту Джо Байдену.

 

“США підтримуватимуть будь-яку демократичну країну, коли існує автократія, яка намагається її захопити”, – сказав республіканець Джим Ріш. – Рональд Рейган провів вісім років, руйнуючи Радянський Союз і звільняючи країни, які знаходяться там. Ми не збираємось відмовлятися від зусиль, які він доклав. Ми всі у справі».

 

На знак того, що народ підтримує боротьбу України проти російського вторгнення, законопроект був ухвалений Палатою представників минулого тижня 368-ма голосами проти 57-ти.

 

Голоси “проти” в обох палатах походили від республіканців, які заявили, що стурбовані відправкою грошей за кордон, мовляв, це збільшить дефіцит, і вимагають від адміністрації Байдена більш чіткої стратегії протидії російському вторгненню.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button