Україна

США виділили Україні нову військову допомогу на 125 мільйонів доларів

США таким чином підтверджують свою прихильність забезпечувати Україну летальними озброєннями оборонного характеру, «щоб допомогти їй більш ефективно оборонятися від російської агресії»

The Pentagon

Пентагон оголосил про виділення Україні нового пакету допомоги, у тому числі, у вигляді летальних систем оборонних озброєнь з метою посилення можливостей ЗСУ оборонятися від російської агресії.

Про це заявив речник Пентагону Джон Кірбі, – інформує 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

«Сьогодні міністерство оборони оголошує про новий пакет допомоги обсягом $125 мільйонів у межах Ініціативи підтримки України у сфері безпеки, що включає підготовку, озброєння та навчання, щоби допомогти українським силам зберегти територіальну цілісність країни, забезпечити охорону її кордонів, а також поліпшити оперативну сумісність з НАТО», – зауважив представник оборонного відомства США.

За його словами, США таким чином підтверджують свою прихильність забезпечувати Україну летальними озброєннями оборонного характеру, «щоб допомогти їй більш ефективно оборонятися від російської агресії».

«Міністерство оборони (США – ред.) закликає Україну продовжувати проведення реформ, які посилюють цивільний контроль над військовими, сприяють підвищенню прозорості та підзвітності в оборонній промисловості та закупівлях, а також модернізують її оборонний сектор в інших ключових сферах відповідно до принципів та стандартів НАТО», – підкреслили в Пентагоні.

Водночас у Міноборони США уточнили, що конкретно передбачає $125 мільйонів, офіційно виділених у межах Ініціативи підтримки України у сфері безпеки (USAI).

«Пакет USAI включає два додаткові озброєні патрульні катери Mark IV для посилення можливостей України для патрулювання й захисту своїх територіальних вод», – зауважили в Пентагоні.

Таким чином, українська сторона отримає вісім таких катерів від Сполучених Штатів.

Крім того, пакет підтримки для України передбачає надання додаткових контрартилерійських радарів і тактичного обладнання; постійну підтримку супутникової зйомки; обладнання для надання військової медичної допомоги та бойової евакуації.

Україна також отримає ще $150 мільйонів цього року, якщо Пентагон разом з Державним департаментом США підтвердять, що Україна досягла достатнього прогресу у ключових оборонних реформах.

Back to top button