Україна

США виділяють $25 млн для енергетики України


США виділяють $25 млн для енергетики України

Кошти використовуються для закупівлі обладнання, необхідного для відновлення енергетичних компаній.

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Секретаріат Енергетичного Співтовариства підписали угоду, згідно з якою уряд США зробить перший грантовий внесок до Фонду підтримки енергетики України на 25 млн доларів (23 млн євро). Про це повідомляє Міненерго.

Зазначається, що загальна сума зобов’язань щодо внесків від спонсорів до Фонду підтримки енергетики України сягнула 329 млн євро. З них на рахунок Фонду фактично перераховано близько 192 млн євро від 15 спонсорів державного та приватного секторів з різних держав. Решта суми – анонсовані та формалізовані внески, які очікуються на рахунку Фонду найближчим часом.

Кошти використовуються для закупівлі обладнання, необхідного для відновлення енергетичних компаній. У період з 1 січня по 27 листопада 2023 року в межах Фонду укладено 132 угоди про закупівлю енергетичного обладнання, палива та матеріалів на загальну суму в майже 100 млн євро.

Фонд підтримки енергетики України був створений навесні 2022 року, він дає можливість урядам, міжнародним фінансовим організаціям, а також приватним донорам надавати суттєву підтримку українському енергетичному сектору.

Раніше ЗМІ писали, що США продовжать посилювати стійкість енергетичної системи України та планують виділити на її захист від атак Росії ще близько 500 млн. доларів.

Нагадаємо, Німеччина надає 300 мільйонів євро на допомогу Україні в енергетичному секторі. Про це повідомив посол Німеччини Мартін Єгер.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button