Україна

США ввели візові обмеження для громадян Угорщини


США ввели візові обмеження для громадян Угорщини

Associated Pres зазначає, що Угорщина – єдина країна стосовно якої запровадили обмежувальні заходи у рамках VWP.

США ухвалили у вівторок, 1 серпня, обмеження щодо громадян Угорщини. Зокрема, тепер дозвіл на поїздки до США діє для них рік, а використати його можна буде лиш один раз. Про це повідомляє американське посольство в Будапешті у своєму прес-релізі.

“Сьогодні ми повідомили уряд Угорщини, що термін дії електронної системи дозволу на поїздки (ESTA) для власників угорських паспортів скоротили з двох до одного року”, – зазначається в повідомленні.

У документі уточнюється, що побоювання Вашингтона пов’язані з тим, що в період з 2011 по 2020 рік Угорщина надала громадянство приблизно 1 млн. осіб у рамках спрощеного процесу натуралізації “без вживання належних заходів безпеки для перевірки їхньої особистості”.

Влада Угорщини вирішила “не приділяти належної уваги проблемам безпеки, які виникли через застосування спрощеного процесу натуралізації, у зв’язку з чим процедури для всіх власників угорських паспортів щодо використання програми безвізового в’їзду (VWP) змінено”, зазначили в дипмісії.

Візові обмеження діятимуть доти, доки Будапешт не вирішить відповідних питань у сфері безпеки.

Інформаційне агентство Associated Press повідомляє, що VWP дозволяє власникам паспортів 40 країн перебувати в США по роботі або з туристичною метою до 90 днів. Угорщина – єдина з цих країн, щодо якої запровадили обмежувальні заходи у рамках VWP.

Нагадаємо, 8 червня в РПЦ заявили, що Угорщині було передано 11 українських військовополонених. Пізніше влада Угорщини заявила, що нібито не має відношення до передачі полонених, оскільки цим питанням займалися церковні та релігійні організації.

Певний час доля та місцеперебування військових приховувалась, до них не допускали українських дипломатів. Поки що вдалось повернути в Україну лише п’ятьох з 11 полонених.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button