Україна

США ввели санкції проти Коломойського: йому та його родині заборонили в`їзд в країну

Сполучені Штати Америки вводять санкції проти українського бізнесмена Ігоря Коломойського. Його звинувачують у корупційних злочинах. Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланям на Державний департамент США.

«Я оголошую про внесення в санкційний список олігарха і колишнього державного чиновника України Ігоря Коломойського за його причетності до корупції», – йдеться в заяві держсекретаря Ентоні Блінкен.

Наголошується, що під час того, як Коломойський очолював Дніпропетровську область з 2014 по 2015 рік, він був причетний до корупційних дій, які підривали верховенство права і довіра української громадськості до демократичних інститутів і процесів управління, включаючи використання свого політичного впливу і офіційної влади для особистої вигоди

Він додав, що дії Коломойського представляють серйозну загрозу для майбутнього України.

«Я також хочу висловити стурбованість поточним нескінченними спробами Коломойського підірвати демократичні процеси і інститути в Україні, що представляє серйозну загрозу для її майбутнього», – заявив Блінкен.

Він також зазначив, що рішення ввести санкції проти Коломойського підтверджує прагнення США підтримувати реформи політичного, економічного і судового секторів.

«США продовжують підтримувати всіх українців, чия робота рухає вперед реформи. Державний департамент і надалі використовувати подібні повноваження та інструменти, щоб сприяти відповідальності корумпованих суб’єктів в регіоні і в усьому світі», – додав генсек США.

Окрім самого Коломойського, санкції ввели проти членів його родини. Відповідно, найближчим його родичам заборонили в’їзд до США.

«… я публічно оголошую (санкції, – ред.) проти наступних найближчих родичів Ігоря Коломойського: його дружини Ірини Коломойської, його дочки Анжеліки Коломойської та його сина Ізраїля Цві Коломойського», – заявив Блінкен.

За його словами, це рішення позбавляє їх права на в’їзд до США.

Back to top button