Україна

США та Німеччина дозволили Росії запустити “Північний потік-2”

Україні обіцяють допомогти перейти на більш чисті джерела енергії

США і Німеччина близькі до угоди по газопроводу “Північний потік-2”, але вживатимуть заходів, якщо Росія спробує використовувати енергію в якості зброї проти України.

Про це інформує 1NEWS.

Відповідно до угоди, якщо Росія спробує використовувати енергію в якості зброї або здійснити агресію проти України, Німеччина вживатиме заходів сама, одночасно наполягаючи на вжитті заходів на європейському рівні, включаючи санкції для обмеження експорту енергоносіїв з Росії.

Згідно з проектом угоди, США і Німеччина будуть прагнути просувати інвестиції в розмірі до 1 мільярда доларів в так званий Зелений фонд, щоб допомогти Україні перейти на більш чисті джерела енергії. Німеччина зобов’язується вкласти в фонд початкові 175 мільйонів доларів.

Німеччина також призначить спеціального посланника – з фінансуванням у розмірі 70 мільйонів доларів – для підтримки двосторонніх енергетичних проектів з Україною.

Зокрема, угода зобов’язує Німеччину використовувати важелі впливу для продовження угоди про транзит газу між Україною і Росією на строк до 10 років після його закінчення в 2024 році. Ці переговори почнуться не пізніше 1 вересня.

Джерело: УНН

Back to top button